Yaşam

Balık buzdolabında nasıl saklanır? Çiğ balık buzdolabında saklanabilir mi?

Balık, protein ve yağ açısından oldukça zengin ve besleyici bir besindir. Balığın tadını çıkarmanın en faydalı ve rahat yolu onu satın aldıktan hemen sonra tüketmektir. Ancak koşullar her zaman istediğiniz gibi gitmezse balıkları pişene kadar buzdolabında saklamanız gerekebilir.

Aynı gün pişmeyecek balıkları saklamak için buzdolabının rafına balık koymanın yeterli olacağını düşünebilirsiniz. Ancak bu balığın tazeliğini büyük ölçüde etkileyecektir. En taze balıklar bile, bir geceyi ev tipi buzdolabında geçirdikten sonra gözle görülür lezzetini kaybedecektir.



buzdolabınız balıklar saklandığında Daha sonra tüketmeniz sağlığınıza herhangi bir zarar vermez. Tabii çiğ balıkla ilgili bir tanımlama yapacaksanız sorun çıkabilir. Çünkü çiğ balıkla yapılan tüm yemeklerin taze balıktan olması gerekir. Diğer balık yemeklerini buzdolabında saklayın. balık saklamakDoğru şekilde yapılmadığı takdirde lezzetini büyük ölçüde kaybetmesine neden olacağından olumsuz etki yaratacaktır.

İlerleyen günlerde mümkün olduğunca taze ve lezzetli bir yemek için buzdolabında saklayın. balık saklamakBirkaç yol var . İşte daha taze bir akşam yemeği için balıkları buzdolabında saklamak için bilmeniz gereken birkaç ipucu…

BUZDOLABINDA BALIK SAKLAMA YÖNTEMLERİ
 

Buz Paketlerinden Yararlanın
 


balık depolamak Buz veya buz torbası kullanabilirsiniz. Buz torbasına koyduğunuz balıkları buzdolabının alt ve arka köşesinde muhafaza etmelisiniz. Buz desteği ile balığın ısısını 0 dereceye kadar düşürebilir ve bu sayede balığınızı iki üç güne kadar taze tutabilirsiniz.

Balıkçıların buza çok fazla balık koymasının ana nedeni budur. Balıkları alüminyum tepside saklamalarının sebebi tepsinin buzdan gelen soğuğun balığın her yerine iletilmesini sağlamasıdır.

Balıkları Kuru Tutun
 


balık depolamak Diğer bir püf noktası ise mümkün olduğunca kuru tutmaktır. Çünkü balıkların bozulmasına neden olan bakteriler nemli ortamda çoğalır. Sonuç olarak balık saklarkenNe kadar ıslak bırakırsanız o kadar çabuk bozulur.

Aynı zamanda balıkları tek kat halinde saklayın. Üst üste geldiklerinde birbirlerinin nemine maruz kalacaklar ve daha hızlı bozulmaya ve bakteri üretmeye başlayacaklar.

Balıkları Örtün
 

Balıkları saklamanın en iyi yollarından biri onları iyice yıkayıp kurutmak ve ardından düzgün bir şekilde kapatmaktır. Mümkünse kilitli buzdolabı poşetine tek sıra halinde koyun ve mümkün olduğu kadar havasını alarak kapatın. Daha sonra bu poşeti buz veya buz poşetleriyle dolu bir tabağa koyun ve buzdolabının alt rafına kadar geri itin.

Buzla Doldurulmuş Bir Süzgecin İçine Yerleştirin
 

eğer balık saklarken Eğer plastik bir poşete koyma fikri size gerçekçi gelmiyorsa alternatif olarak bu işlemi deneyebilirsiniz. Balığınızı alüminyum bir tepsiye yerleştirin ve bu tepsiyi buzla dolu bir süzgecin üzerine yerleştirin. Bu buz dolu süzgeci daha büyük bir kaseye yerleştirin ve her şeyi örtün.

Bu formül sayesinde alüminyum tepsinin iletkenliği tüm balıkları soğuk tutacak, delikli süzgeç ise buz eridikçe suyu aşağı salarak buzun daha hızlı erimesini engelleyecektir.

Hangi sistemi seçerseniz seçin, balıkları saklarken buzdolabında bırakmaktan daha iyi sonuçlar verecektir. Özellikle balık saklarken Kuru ve serin tutmaya dikkat ederek bir iki gün kadar tazeliğini koruyabilirsiniz. Bu sayede balığı satın aldıktan sonra bile ilk günkü tazeliğin tadını çıkarabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu